VERIFICARE TEHNICĂ PERIODICĂ REVIZIE TEHNICĂ PERIODICĂ
Nr. apt. Preț / apt. Nr. apt. Preț / apt.
peste 100 19 lei peste 100 36 lei
55 – 100 23 lei 55 – 100 38 lei
33 – 54 28 lei 33 – 54 45 lei
1 – 32 33 lei 1 – 32 50 lei

* Prețurile includ TVA. * Prețurile sunt valabile pentru apartamentele branșate la rețeaua comună de gaze.

Plata se poate face la predarea actelor de revizie înregistrate la E-ON Gaz, la termen de 30 de zile de la predarea actelor sau în rate.

VERIFICARE TEHNICĂ PERIODICĂ Instalații individuale persoane fizice REVIZIE TEHNICĂ PERIODICĂ Instalații individuale persoane fizice

2 puncte de ardere – 100 lei

1 punct de ardere – 100 lei

* TVA inclus * prețul afișat mai sus este valabil pentru locațiile din Onești.

150 lei

* per instalație (în limita a maxim 3 puncte de ardere) * TVA inclus * prețul afișat mai sus este valabil pentru locațiile din Onești.

Pentru costurile de verificare și revizie a instalațiilor de gaze aparținând persoanelor juridice, vă rugăm să ne transmiteți o solicitare de ofertă pe mail precizând numărul punctelor de ardere și metrajul instalației.

SERVICII ADIȚIONALE
Înlocuire/Montare robinet omologat gaz 1/2″ 50 lei
Înlocuire/Montare robinet omologat gaz 3/4″ 65 lei
Înlocuire/Montare robinet omologat gaz 1″ 90 lei
Înlocuire/Montare racord flexibil omologat gaz 1/2″ 70 lei
 • Notificarea privind serviciul necesar care include tipul si debitul aparatelor de consum aflate in evidenta operatorului de sistem. Daca aceasta nu exista, se va prezenta factura de gaz.

 • Proiectul tehnic al instalatiei de gaze. Daca acesta nu exista, se poate solicita o copie de la E-ON Gaz. In cazul in care la operatorul de sistem nu exista documentatia tehnica, va fi necesar sa se intocmeasca un nou proiect care va duce la costuri suplimentare care se stabilesc in functie de marimea si complexitatea instalatiei.

 • Verificarea ISCIR a centralei termice care sa fie in termen (aceasta este valabila 2 ani) – daca este cazul.

 • Adeverinta cu privire la verificarea si curatarea cosurilor de fum si a canalelor de ventilare cu cel mult 6 luni inainte – daca este cazul.

 • Certificatul de garantie sau procesul verbal de montare a racordului flexibil din care sa reiasa data montajului.

CONDITII CE TREBUIESC INDEPLINITE DE BENEFICIAR

 • Sa nu existe modificari la instalatia de gaze fata de proiectul initial. In cazul in care exista se va proceda la sistarea furnizarii cu gaze pe portiunea modificata sau pe intreaga instalatie.
 • Sa nu existe modificari la instalatia de gaze fata de proiectul initial. In cazul in care exista se va proceda la sistarea furnizarii cu gaze pe portiunea modificata sau pe intreaga instalatie.
 • Sa existe sistem de preventie impotriva scurgerilor de gaze format din senzor detectare pierderi de gaze si electrovalva. Daca acest sistem nu exista, va trebui montat iar costul porneste de la 430 lei si poate varia in functie de diametrul electrovalvei. In caz contrar se va trece la sistarea furnizarii cu gaze.
 • Robinetii de inchidere de la centrala si/sau aragaz trebuie sa fie functionali. In conditiile in care acestia nu indeplinesc conditiile de functionare in siguranta este obligatorie inlocuirea pe loc iar pretul pentru robinetul ½” de la aragaz este de 50 lei/buc si pentru cel de la centrala de ¾” este 65 lei.
 • Racordul flexibil de la legatura de la aragaz si/sau centrala termica trebuie sa fie in termen de valabilitate (de regula valabilitatea este de 2 ani de la data montarii). In cazul in care termenul este depasit sau nu se poate face dovada valabilitatii termenului, racordul flexibil va trebui inlocuit pe loc. In caz contrar, se va proceda la sistarea furnizarii cu gaze pe instalatie pana la remedierea defectiunii. Costul inlocuirii racordului flexibil la aragaz este de 60 lei iar pentru centrala pretul este de 90 lei.
 • Robinetii de inchidere de la centrala si/sau aragaz trebuie sa fie functionali. In conditiile in care acestia nu indeplinesc conditiile de functionare in siguranta este obligatorie inlocuirea pe loc iar pretul pentru robinetul ½” de la aragaz este de 50 lei/buc si pentru cel de la centrala de ¾” este 65 lei.

Verificarea si revizia instalatiilor de gaze trebuie sa reprezinte o prioritate pt dv. intrucat din experienta acumulata s-au constatat foarte multe defectiuni sau neconformitati fata de reglementarile legale in domeniu (de exemplu existenta unui furtun de butelie sau a unui racord de apa in locul racordului flexibil omologat pentru instalatiile de gaze). Aceste abateri de la normele legale pot avea consecinte grave asupra integritatii imobilelor si/sau asupra vietilor omenesti. Recomandam efectuarea acestor operatiuni la termenele scadente, precum si de fiecare data cand considerati ca instalatia de gaze trebuie verificata. Detinatorii/utilizatorii sunt obligati sa efectueze verificarile tehnice la fiecare doi ani si reviziile tehnice la fiecare 10 ani, conform prevederilor legale, pentru a asigura buna functionare a instalatiilor si siguranta in utilizare.

Verificarea si revizia gaze se executa pentru a constata gradul de uzura a instalatiilor de gaze, a aparatelor de consum si a pieselor conexe ce apartin de acestea, pentru a interveni la timp si a executa reparatiile necesare, astfel incat sa se evite eventualele accidente ce ar putea sa apara din cauza defectiunilor.

Incepand cu anul 2009, conform normativului de gaze NTPEE 2008, agentii economici autorizati ANRE, cum este si societatea noastra, pot efectua Verificarile Tehnice Periodice (VTP) ale instalatiilor de gaze naturale,obligatorii la fiecare 2 ani si Reviziile Tehnice Periodice (RTP) obligatorii la maxim 10 ani, atat pentru Asociatiile de Proprietari cat si pentru persoanele fizice, juridice si institutii. Aceaste operatiuni sunt obligatorii pentru toti consumatorii iar neefectuarea acestora poate duce la sistarea furnizarii cu gaze ca o masura de siguranta.

„PASI DE URMAT PENTRU ASOCIATII DE PROPRIETARI/LOCATARI”

 1.  Se incheie un contract intre dvs. (Asociatia de Proprietari) si societatea noastra
 2. Programam de comun acord, o data pentru verificarea/revizia instalatiei de gaze
 3. Vom afisa un anunt cu data si ora la care se va face verificarea (de obicei, programarea se face dupa orele 17.00, astfel incat majoritatea locatarilor sa fie acasa)
 4. Una din echipele noastre se va deplasa la locatie in vederea efectuarii verificarii propriu-zise cu un aparat special de detectare a pierderilor de gaze, prin executarea operatiunilor specificate in normativul de gaze NTPEE/2008
 5. Se completeaza fisa de verificare si tabelul de constatare cu semnatura fiecarui proprietar/locatar
 6. Se anunta proprietarii apartamentelor si administratia in cazul constatarii unor defectiuni
 7. Se remediaza eventualele defectiuni constatate (contra cost)
 8. Se intocmeste documentatia de verificare/revizie
 9. Se depune documentatia necesara la E-ON Gaz si se ridica dupa inregistrare
 10. Incheierea procedeului prin inmanarea catre Asociatie a documentatiei de verificare/revizie depuse la E-ON Gaz cu inregistrarea operatorului si plata serviciului prestat
 11. Plata serivciului se face la final, dupa ce Asociatia intra in posesia actelor de verificare/revizie care vor purta inregistrarea facuta la E-ON Gaz, astfel incat fiecare beneficiar are siguranta ca operatiunea s-a realizat cu succes si complet

In cazul persoanelor juridice si a institutiilor pasii care vor fi urmati sunt aceeasi ca si in cazul Asociatiilor de Proprietari, fiind diferit doar pretul care depinde de traseul instalatiei, de starea acesteia si de numarul de puncte de ardere din instalatie.[/vc_column_text][/vc_column][vc_column width=”1/2″][vc_text_separator title=”PASI DE URMAT PENTRU PERSOANE FIZICE” el_class=”all-uppercase big-sep-txt”][vc_column_text]

 1. Programare telefonica la  0234.323.250  de luni pana vineri intre orele 08-12 sau pe e-mail la instalcamconstruct@gmail.com
 2. Efectuarea verificarii propriu-zise prin operatiunile specificate in normativul de gaze
 3. Se intocmeste documentatia de verificare/revizie
 4. Se depune documentatia necesara la E-ON Gaz si se ridica dupa inregistrare
 5. Incheierea procedeului prin transmiterea catre client a fisei de verificare inregistrate la E-ON Gaz (transmiterea se face de regula prin posta, cu confirmare de primire)

Nota:  In cazul in care in urma verificarilor/reviziilor se constata pierderi de presiune sau scapari de gaze remedierea defectiunilor se va face contra cost.